суботу, 3 вересня 2016 р.

ПРОТОКОЛ №1 засідання методичного об’єднання вчителів природничо -математичного циклу


від 30. 08. 2016 р.
Присутні: Гой С.Ю., Вакар А.І., Чумак Г.І., Свистельникова Н.Ю., Яценко В.О., Держакова Л.І., Каменькова І.Ю., Плаксін А.Л., Новікова О.Ю., Баранова О.А., Сироватка М.Ю., Варава С. Д., Кондуфоров Д.М.
Черга денна
1.Аналіз роботи за 2015-16 н.р. ШМО, обговорення та затвердження плану роботи МО на новий навчальний рік.
2. Ознайомлення з інструктивно-методичними рекомендаціями МОН щодо викладання предметів та структуру 2016/2017 навчального року та навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів", листами МОН та наказами на новий навчальний рік.
3 .Ознайомлення з планами роботи вчителів та обговорення індивідуальних тем, над якими вони працюють.
4. Про підсумки ДПА і ЗНО з математики, фізики, інформатики, біології, хімії, і географії у 9 - 11 класах 2016 р. (недоліки). 
5. Консультації для вчителів з питань календарно-тематичного планування на I семестр.
6. Консультації вчителів календарно-тематичне планування за індивідуальною формою навчання для учня 7-Б класу Сироватка Олексія та ученицю 11-А класу Болотовою Даяною.
7. Єдиний орфографічний режим для предметів природничо-математичного циклу.
8. Підготовка матеріалів до проведення І (шкільного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад природничо-математичних дисциплін
9. Перелік підручників, дидактичних матеріалів, друкованих зошитів, тощо.

І. Слухали: Чумак Г.І., керівника МО про аналіз роботи кафедри за минулий рік.
 Ухвалили: Вносити своєчасно корективи за наслідками моніторингових досліджень навчальних досягнень учнів, приділяти значну увагу індивідуальному підходу з обдарованими дітьми.

ІІ. Слухали: Гой С.Ю., яка ознайомила :
· Листом МОН від 09.06.2016 № 1/9-296 "Про структуру 2016/2017 навчального року та навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів"
· Наказом МОН від 14.07.2016 № 826 "Про затвердження навчальних програм для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів"
· Наказом МОН від 03.06.2016 № 617 "Про організацію доопрацювання навчальних програм для учнів 9 класів загальноосвітніх навчальних закладів"
· Листом МОН від 25.07.2016 № 2.1/10-1828 "Про методичні рекомендації з питань організації виховної роботи у навчальних закладах у 2016/2017 навчальному році
· Лист МОН від 17.08.2016 №1/9-434 “Про переліки навчальної літератури, що має відповідний гриф Міністерства освіти і науки України, для використання у загальноосвітніх навчальних закладах у 2016/2017 навчальному році”

· Методичними рекомендації МОН щодо викладання предметів у 2016-2017 н.р.
· Нагадала про наказ МОН від 16.05.15 р.№ 641«Концепцією національно патріотичного виховання» 
Ухвалили: Прийтяти до уваги рекомендації МОН та впроваджувати їх у навчальний процес.
ІІІ. Слухали : Гой С.Ю. про єдиний орфографічний режим.
Ухвалили: При оформленні робочих зошитів, зошитів для практичних робіт, для контрольних робіт потрібно дотримуватися наступних вимог:
· записи в зошитах виконуються кульковою ручкою з синім чорнилом чи його відтінками (для оформлення таблиць, схем тощо використовується простий олівець);
· між класною й домашньою роботою пропускають два рядки (чотири клітинки) (між видами робіт, що входять до класної чи домашньої роботи, рядків (клітинок) не пропускають);
· дату класної, домашньої чи контрольної роботи у 7-9 класах записують так: у першому рядку дату записують словами, а в другому – вид роботи (класна, домашня чи контрольна), далі тема (для класної, практичної або контрольної робіт) наприклад:

Перше жовтня
Класна робота
Тема. Оксиди, їх склад, назви. Оксиди в природі. Застосування оксидів
У 10-11 класах – інше оформлення: на полях зазначають дату цифрами, а вид роботи і тему уроку зазначають поруч по середині рядка.
Якщо ж учитель для проведення практичних або контрольних робіт користується зошитами з друкованою основою (окремо надрукованими листочками), то дата зазначається цифрами у спеціально відведених місцях. 
ІІІ. Слухали: Вакар А.І. з питання «Про підсумки ДПА і ЗНО з математики, фізики, інформатики, біології, хімії, і географії у 9 - 11 класах 2016 р.» Ухвалили : Кожному вчителю кафедри розробити плани до підготовки ЗНО і ДПА, і проводити індивідуально групові заняття за графіком.
ІV. Слухали : Чумак Г.І., яка ознайомила з планами роботи вчителів та обговорення індивідуальних тем, над якими вони працюють.
Ухвалили : Затвердити індивідуальні плани вчителів та їхні теми.
V. Слухали: Гой С.Ю. яка дала консультації для вчителів з питань календарно-тематичного планування на I семестр предметів природничо-математичного циклу і перелік підручників, дидактичних матеріалів, друкованих зошитів які можна використовувати при викладанні, і які мають гриф міністерства.
Ухвалили: Здати календарні плани до 07.09.15 року , використовуючи всі рекомендації.

Голова методоб’єднання __________________ /Чумак Г.І./

Секретар методооб’єднання ________________ /Сироватко М.Ю./

Немає коментарів:

Дописати коментар