четвер, 18 лютого 2016 р.

Дві сторони Всесвітньої павутини



Автор: Кінбаз Софія, учениця 11-Б класу   

   З швидким розвитком технологічних відкриттів неможливо уявити сучасний світ без Інтернету. Це глобальна мережа, яка вражає своєю величчю та неосяжністю. Що спонукає мене до такої думки? Мабуть те, що саме Інтернет відкриває перед нами цілу галерею можливостей … 
    Для багатьох комп’ютер став загальноприйнятою нормою, а його користування -«звичкою». Проте ми навіть не замислюємось , як він впливає на наш світогляд та розвиток.
Перш за все, Інтернет - скарбниця інформації та справжнісіньке джерело знань. До того ж, фантастичне розмаїття дистанційних навчальних програм дає змогу збагатити внутрішній світ, розвинути інтелектуальні здібності. Крім того, ми можемо замовити чи продати будь – які речі, навіть не виходячи з дому. Відстань позбавляє нас можливості побачити рідну посмішку, сяючі очі та почути голос близьких людей. Проте з появою таких програм як «Skype», «Viber», «VSee», «Oovoo» ми можемо не тільки підтримувати зв'язок, а й познайомитися з людьми із різних куточків світу. Без сумніву, Інтернет робить наше життя більш комфортним та насиченим. І це далеко не весь перелік перева, які ваблять своєю багатогранністю в процесі користування комп’ютером. 
    З іншого боку в світі має панувати рівновага, тож плюси і мінуси доповнюють один одного, створюючи нотку гармонії та злагодженості. Інтернет - не виняток. Яка ж інша сторона Всесвітньої павутини? 
    На мою думку, загроза втратити життєві орієнтири – одна із найголовніших проблем. Адже деякі стають просто залежними від Інтернету, вони не здатні відрізнити реальний світ від віртуального. І тоді настає переломний момент – роздвоєність духовного світу, яка штовхає на жахливі вчинки. Відомо надзвичайно багато випадків, коли люди ставали жертвами шахраїв, які видавали себе за добрих та безкорисних людей, пропонуючи високу зарплату та швидкий кар’єрний ріст. Проте насправді їх метою є бажання зібрати якомога більше інформації про користувачів, щоб потім украсти електронні гаманці. 

   Отже, Всесвітня Павутина стала невід’ємною частиною в сучасному суспільстві, яка підпорядкувала собі майже всі сфери людської діяльності. Я абсолютна впевнена, якщо ви будете слідувати наступним правилам, ви зможете застрахувати себе від «комп’ютерних пасток»: 

1) Не наводьте приватні дані про себе чи родину чужим особам; 
2) Не відкривайте прикріплені файли від незнайомих людей, адже вони можуть містити віруси; 
3) Не відповідайте на листи від сторонніх осіб; 
4) Не погоджуйтесь на зустріч з людьми, з якими ви спілкуєтесь лише за електронним листуванням ; 
5) Зберігайте правила етикету в Інтернеті; 
6) Використовуйте антивірусні програми.










Немає коментарів:

Дописати коментар