вівторок, 15 березня 2016 р.

Свято загадки математиків усіх віків!

Автор:Самсонова Ірина, учениця 7-А класу
Джерело: блог 7-А клас

   14 березня традиційно відзначають день числа Пі.Число Пі - одне з найпопулярніших математичних знаків. Про нього пишуть картини, знімають фільми, його грають на музичних інструментах, йому присвячують вірші і свята, його шукають і знаходять у священних текстах. Хто і коли вперше відкрив число Пі, досі залишається загадкою. Відомо, що будівельники стародавнього Вавилона ще у ті древні часи користувалися ним при проектуванні. На клинописних табличках, яким тисячі років, збереглися навіть завдання, які пропонували вирішити з допомогою Пі.
   Число Пі- це своєрідне відношення довжини кола до його діаметру і дорівнює 3,1415926535… А далі- йдуть легенди… Одні кажуть, число має безкінечне значення, яке не має закономірності. Інші стверджують, що ця математична формула безкінечна, але десь, можливо, можна віднайти певний ритм.
   Але відомо одне- ще ніхто з вчених не зміг його обчислити.Це число відоме усьому світу. А точніше, перші три його цифри- 3,14. У кращих традиціях цьому виразу присвячені два дні у році. Навіть ставили рекорди. Китаєць Лю Прет за 24 години 4 хвилини назвав перші 67890 знаків після коми, без помилок!
   Ось така вона, загадка математики. Сподіватимемося, хтось коли- небудь відкриє таємниче значення цього символу! Зі святом усіх! :)

До Вашої уваги пропонуємо декілька відео з приводу свята!






Немає коментарів:

Дописати коментар